Valerie Maene

Dancehall

ptr

Mijn stijl is Dancehall, deze dansstijl en cultuur is afkomstig van Kingston, Jamaica.
Ik ben 26, geboren en getogen in het verre West-Vlaanderen, wonend te Antwerpen. Ik geef ondertussen al ongeveer 8 jaar les maar ben al mijn hele leven danseres geweest. Ik hou van les geven en performen op shows of optredens, events en festivals, noem maar op. Zoals onder andere op Reggae Geel, Bomboclat Festival, de Gentse Feesten met Mardi Gras, Crammerock, Dance With The Devils voor het WK, ook met artiesten zoals “Slongs Die Vanongs” heb ik al opgetreden, enzovoort. Vorig jaar, in 2018 heb ik ook de titel van Belgian Dancehall Queen Runner Up (2e plaats) mee naar huis genomen waar ik heel trots op ben. Voor ik Dancehall ontdekte was ik altijd involved in de Hiphop scene in België, heb ook jarenlang hierin les gevolgd en gegeven, dus heb nog altijd een ruime kennis van deze stijl. Je kan mij kortom een allround danseres noemen.
Ik maak er al een paar jaar mijn missie van om mijn passie voor de Dancehall stijl en cultuur zo goed mogelijk te delen met al mijn leerlingen, door heel veel workshops en lessen te geven over heel België en daarbuiten. Daarom reis ik ook zoveel naar het eiland om altijd up to date te blijven, en ook veel terug te geven aan de community. Zelf organiseer ik ook zeer veel workshops en stages om mijn passie te delen met iedereen.
Dancehall heeft een hele rijke geschiedenis, alsook de dansstijl zelf. Er is zo veel te ontdekken, dus ik ben benieuwd en happy dat ik deze nog meer kan delen met elk van jullie.