Anne-Marie Van den Bossche

Tai Chi Gevorderden, Tai Chi Beginners

Anne-Marie geniet al meer dan twintig jaar van de positieve invloed van Tai Chi. Ze blijft zich enthousiast verdiepen in deze meditatieve bewegingskunst bij verschillende meesters. Ze is gedreven om dit alles door te geven aan haar leerlingen, beginners en gevorderden, maar ieder op zijn of haar tempo.

Tai Chi, meditatie in beweging, was oorspronkelijk een oosterse krijgskunst, Tai Chi Chuan, die geëvolueerd is naar een bewegingskunst. De opeenvolgende trage en harmonieuze bewegingen worden met aandacht uitgevoerd waarbij de nadruk ligt op ontspanning, bewustwording en innerlijke beleving. Het is gebaseerd op principes uit het taoïsme.

De mens is gemaakt om te bewegen maar niet iedereen kan intensief aan sport doen. Tai chi kan beoefend worden door iedereen ongeacht leeftijd.

Door Tai Chi kunnen we leren over onszelf, de anderen, het leven… Het bewust worden van je lichaam, de energie voelen die ontstaat door beweging of net vanuit de stilte, concentratie, evenwicht, ontspanning, zijn maar een van de vele zalige aspecten van Tai Chi beoefening.

Wij beoefenen de Yang Hemelberg Middenvorm, een traditionele vorm van de Yangstijl.